Vakinformatie  

   
 

 

     
 

Werkwijze   

Ik maak met u een afspraak om het schilderwerk op te nemen. Ik luister naar uw wensen en doe suggesties ten aanzien van kleurkeuze, te gebruiken materialen en manier van afwerken.

Ik breng een gedetailleerde offerte uit, waarbij alle onderdelen afzonderlijk zijn door-gerekend.  Voor het buitenschilderwerk vraag ik eventueel een offerte aan voor steiger-werk en zorg ik voor benodigde vergunningen bij het stadsdeelkantoor.

Bij aanvang van binnenschilderwerk dekken wij vloeren en meubels zorgvuldig af en zorgen tijdens het werk, dat u zo weinig mogelijk overlast heeft. Het is misschien even slikken, schilders over de vloer, maar u krijgt er wat moois voor terug.

 

Verfkeuze

Aan de kwaliteit van te gebruiken materialen doe ik het liefst geen concessie. Dit verhoogt de duurzaamheid en uitstraling van uw schilderwerk.

Voor het aflakken van houtwerk gebruik ik bij voorkeur met poly-urethaan versterkte verven, bijv. Sigma S2U satin/gloss. Sigma S2U is een hoogwaardige slijtvaste en krasvaste kwali­teitsverf  en is goed schoon te maken (te ontvetten) zonder dat de verflaag wordt aangetast en heeft een langdurig glansbehoud.

In een vochtige omgeving, bijv. een schuurtje of een schutting, prefereer ik ademende verven, zodat het hoge vochtgehalte in het hout door de verf naar buiten kan uitdampen. Phoenix HVB hout-veredelingsbeits is wat mij betreft een goed product hiervoor.

 

Vochttransport en houtrot

Liggende delen van een houtconstructie zijn, in het algemeen, het kwetsbaarst voor houtrot (bijv. onderdorpels, balkonhekken). Ook multiplex is een erg gevoelig materiaal voor aantasting van houtrotschimmel. Deze onderdelen krijgen onze speciale aandacht.

Vaak ontstaat houtrot aan de binnenzijde van ramen, langs de onderkant van het glas. Aan de onderkant van het glas is het hout vaak niet goed dicht gekit. Als 's-nachts de kamertemperatuur zakt, condenseert het teveel aan vocht tegen de ruiten. Het vocht loopt in het hout en veroorzaakt hier beginnende houtrot. Door het hoge vochtgehalte laat ook aan de buitenkant de verf los, waardoor regen vrij spel krijgt om in het hout te dringen.

Wanneer wij de buitenkant schilderen kijken wij, als extra service, altijd het binnenkitwerk van de liggende delen na. Als de kitnaden open liggen, kitten wij ze dicht.

 

Steigerwerk

Om verantwoord te kunnen werken en overal goed bij te kunnen is het vaak nodig om steigers te plaatsen. Mijn vaste steigerfirma is Alumont Steigerverhuur. Deze berekent zeer concurrerende prijzen en plaatst voor ons, op een prettige en zorgvuldige manier, de benodigde steigers.